Hoe werkt het oog?
Hoe werkt het oog?

Lees er meer over in ons artikel

Lees meer

De beste oogzorg bij Mirck Optiek

Uw ogen hebben de beste zorg nodig, we hoeven u natuurlijk niet uit te leggen waarom. Mirck Optiek biedt meer dan enkel oogmetingen en diagnoses. Eens in de twee weken is er een optometrist in de zaak die optometrisch onderzoek uitvoert. Dit is uitvoeriger dan een normale oogmeting. Daarnaast kan de optometrist ook voorschriften voor brillen of contactlenzen uitschrijven.

Maak een afspraak

Mirck-Optiek-Oogzorg-artike-afbeelding-1

Oogmeting bij Mirck Optiek

Het is raadzaam om ongeveer iedere 2 jaar een oogmeting te laten doen. Een oogmeting is pijnloos en kan snel en gemakkelijk uitgevoerd worden bij Mirck Optiek. Wij controleren uw zicht (dichtbij en veraf), de gezondheid van uw ogen en op eventuele visuele defecten. Na een oogmeting kunnen wij u een gerichte oplossing bieden. Heeft uw familie een voorgeschiedenis van zichtproblemen of oogziekten? Deze kunnen erfelijk zijn. Het is daarom aan te raden deze problemen te bespreken met een van onze medewerkers.


Mirck-Optiek-Oogzorg-artike-afbeelding-2

Optometrisch onderzoek

Een optometrist gaat nog net even een stapje verder met een optometrisch onderzoek. Dit bestaat onder andere uit de volgende onderdelen; gezichtsveldonderzoek, oogmeting, oogdrukmeting, onderzoek naar de samenwerking en gezondheid van uw ogen (zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het oog). Vooral als u wat ouder bent en als er verhoogd risico is op oogafwijkingen (als het vaak voorkomt in de familie) is het raadzaam geregeld een optometrisch onderzoek te doen. Veelvoorkomende ziektes worden hiermee vroegtijdig opgespoord, waarmee u uzelf een hoop problemen kunt besparen.

Meer informatie over een optometrisch onderzoek bij Mirck Optiek? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top